Hamppu-härkäpapu pihvit

(6 isoa tai 10 pientä)

Mehevyyden vuoksi pihvit kannattaa muotoilla paksuiksi.

Ainesosat: 

  • 1 dl kokonaisia hampunsiemeniä
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl öljyä paistamiseen
  • 3,5 dl keitettyjä härkäpapuja
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 rkl soijakastiketta
  • noin 2/5 tl vahvaa chilijauhetta
  • 0,5 tl rouhittua mustapippuria, paprikajauhetta
  • ja juustokuminaa kutakin
  • 0,25 tl jauhettua korianteria
  • öljyä paistamiseen
     

Valmistus: 

1. Paahda hampunsiemenet kuivalla paistinpannulla. Sekoita usein. Siemenet ovat valmiita, kun ne alkavat tuoksua. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulia öljyssä keskikuumalla levyllä muutama minuutti, lisää valkosipuli ja jatka kuullotusta pieni hetki.


2. Mittaa kaikki ainekset kulhoon. Jauha sauvasekoittimella, kunnes pavut ovat soseutuneet. Osa hampunsiemenistä saa jäädä kokonaisiksi. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita. Anna taikinan tekeytyä vartin ajan.


3. Pyörittele papumassasta 6 tai 10 palloa, paina ne paksuiksi pihveiksi. Jos massaa on vaikea muotoilla, voit kostuttaa kätesi vedellä. Kaada paistinpannulle vähän öljyä, että pohja peittyy ja anna kuumeta. Lisää pihvit sen jälkeen. Paista keskikuumalla pannulla 4–5 minuuttia per puoli, paksuudesta riippuen. Pihvit kiinteytyvät jäähtyessään lisää.
 

Inna Somersalo, Päivi Mattila, Hanna Tuomisto, Henri Haimi: Härkäpapua sarvista - Herkullista kasvisruokaa läheltä. 2018.

0 kommenttia

Jätä kommentti