Hamppumaito

Hamppumaito on ravinteikas ja vegaaninen vaihtoehto lehmänmaidolle. Sen voi valmistaa helposti kotona vain muutamasta aineksesta. Tässä kaksi erilaista reseptiä:


Versio 1 – Paahdetuista hampunsiemenistä

Ainesosat:

  • 1 osa hampunsiemeniä tai kuorittuja hampunsiemeniä

  • 3 osaa vettä

  • ripaus suolaa tai makeutusta (esim. sokeri tai siirappi)

Valmistus:

  1. Paahda hampunsiemenet kuivalla pannulla, kunnes ne alkavat tuoksua ja saavat hieman väriä.

  2. Lisää vesi ja hienonna seos sauvasekoittimella.

  3. Siivilöi valmis hamppumaito ja käytä juomana, smoothieissa tai kahvissa.

👉 Vinkki: Siivilään jäänyttä siemenmurskaa voi hyödyntää leivonnassa, puuroissa tai kasvispihveissä.

Lähde: Inna Somersalo, Päivi Mattila, Hanna Tuomisto, Henri Haimi: Härkäpapua sarvista – Herkullista kasvisruokaa läheltä. Moreeni 2010.


Versio 2 – Liotetuista hampunsiemenistä

Ainesosat:

  • 5 dl vettä

  • reilu 1 dl hampunsiemeniä

  • ripaus suolaa ja makeutusta (esim. sokeri, agavesiirappi tai vaahterasiirappi)

Valmistus:

  1. Liota paahtamattomia hampunsiemeniä 12 tuntia ja huuhtele.

  2. Hienonna siemenet veden kanssa tehosekoittimessa mahdollisimman hienoksi.

  3. Siivilöi seos tiheän siivilän läpi ja mausta makusi mukaan.

👉 Vinkki: Hamppumaito säilyy jääkaapissa noin kaksi päivää. Jäljelle jäänyt siemenmurska sopii esimerkiksi sämpylätaikinaan tai pihveihin.

Lähde: Mikk Mägi ja Loore Emilie Raav: Vegaia 3/2012. Kuva: Marju Randmer.

0 kommenttia

Jätä kommentti