Hamppupesto

Hampunsiemenet taipuvat moneen: niistä voi valmistaa proteiinipitoisia pihvejä, hamppumaitoa ja myös herkullisen peston. Hampunsiemenpesto on mainio vaihtoehto perinteiselle pinjansiemenistä tehdylle kastikkeelle – se on kotimainen, ravinteikas ja täynnä makua.

Ainesosat:

  • 2 dl hampunsiemeniä tai kuorittuja hampunsiemeniä

  • 0,75 dl kylmäpuristettua rypsi- tai camelinaöljyä

  • vajaa 0,5 tl suolaa

  • 1,5 rkl kuivattua basilikaa tai reilusti tuoretta basilikaa

  • 2–4 valkosipulinkynttä

Valmistus:

  1. Paahda hampunsiemenet kuivalla pannulla, kunnes ne alkavat tuoksua ja saavat kevyen paahtopinnan. Tämä korostaa niiden pähkinäistä aromia.

  2. Lisää joukkoon öljy, basilika, valkosipuli ja suola. Hienonna sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa sileäksi tahnaksi.

  3. Maista ja säädä maku sopivaksi. Voit lisätä tuoretta basilikaa tai lorauksen sitruunamehua, jos kaipaat enemmän raikkautta.

👉 Hamppupesto sopii pastakastikkeeksi, leivän päälle, salaatinkastikkeeksi tai vaikka uunijuuresten maustajaksi. Se säilyy jääkaapissa tiiviissä purkissa useamman päivän.

Lähde: Inna Somersalo, Päivi Mattila, Hanna Tuomisto, Henri Haimi: Härkäpapua sarvista – Herkullista kasvisruokaa läheltä. Moreeni 2010.

0 kommenttia

Jätä kommentti