Hampunsiemenet taipuvat moneen: niistä voi valmistaa proteiinipitoisia pihvejä, hamppumaitoa ja myös herkullisen peston. Hampunsiemenpesto on mainio vaihtoehto perinteiselle pinjansiemenistä tehdylle kastikkeelle – se on kotimainen, ravinteikas ja täynnä makua.
Ainesosat:
-
2 dl hampunsiemeniä tai kuorittuja hampunsiemeniä
-
0,75 dl kylmäpuristettua rypsi- tai camelinaöljyä
-
vajaa 0,5 tl suolaa
-
1,5 rkl kuivattua basilikaa tai reilusti tuoretta basilikaa
-
2–4 valkosipulinkynttä
Valmistus:
-
Paahda hampunsiemenet kuivalla pannulla, kunnes ne alkavat tuoksua ja saavat kevyen paahtopinnan. Tämä korostaa niiden pähkinäistä aromia.
-
Lisää joukkoon öljy, basilika, valkosipuli ja suola. Hienonna sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa sileäksi tahnaksi.
-
Maista ja säädä maku sopivaksi. Voit lisätä tuoretta basilikaa tai lorauksen sitruunamehua, jos kaipaat enemmän raikkautta.
👉 Hamppupesto sopii pastakastikkeeksi, leivän päälle, salaatinkastikkeeksi tai vaikka uunijuuresten maustajaksi. Se säilyy jääkaapissa tiiviissä purkissa useamman päivän.
Lähde: Inna Somersalo, Päivi Mattila, Hanna Tuomisto, Henri Haimi: Härkäpapua sarvista – Herkullista kasvisruokaa läheltä. Moreeni 2010.
0 kommenttia